Norsk Flygelederforening er gjennom Faglig Utvalg representert på årets Flyoperativt Forum. Nestleder Thomas Kolbeinsen har med seg to av fjorårets nykommere i FU Anja Bergstad Engvik og Jonathan Grashof.Mandag ettermiddag startet med et foredrag fra Major Sigmund Lockert som fortalte om innfasingen av det nye redningshelikopteret AW-101. Dagen i dag har vært tettpakket med forskjellige foredrag med hovedfokus på automatisering i flybransjen. Kaptein Richard de Crespingny avsluttet dagen med et meget interressant foredrag. Han var pilot på en Qantas A380 (QF32) som i 2010 opplevde en motoreksplosjon etter avgang fra Singapore som førte til at flyet ble truffet av vrakdeler over 200 ganger.

Besetningen måtte behandle over 100 sjekklister og bortfall av nesten alle kontrollsystemer, men de landet flyet og reddet alle 469 personer ombord.

Les hele rapporten her: 2018-05-10 Flyoperativt Forum 2018