Faglig Utvalg er nå på vei hjem etter to tettpakkede og interessante dager på Airspace World i Geneve, som er arvtakeren til World ATM Congress som ble arrangert i Madrid i mange år. I år reiste Anja, Marthe, Robin og Thomas, mens Øyvind var opptatt på andre kanter og det ble litt kort varsel for Rigmor som ble medlem for bare en uke siden.

Det er utstillere fra hele ATM industrien fra de store som Indra, Thales, og Aireon, til mindre nisjeaktører innenfor mer snevre felt. I tillegg er det foredrag på fire forskjellige scener gjennom hele messa. Vi hadde på forhånd pekt oss ut interessante foredrag som vi deltok på og krydret dette med besøk på stand til de forskjellige leverandørene. Feltet Remote Tower virker å ha «roet seg» noe fra foregående år og det kan virke som flere land har satt i gang egne initiativ og at mange er i implementeringsfasen. Det er dog flere store kontrakter som skal tildeles, både Canada og Italia har meget ambisiøse planer både på omfang og tid. iTEC alliansen som Avinor er en del av fikk i går en ny ANSP på laget, nemlig NAV Canada med sine 7 kontrollsentraler og ganske så enorme luftrom.

 

Det nye «buzzword» synes å være AI, selv om begrepet ofte brukes om tradisjonell datafangst og behandling. Det er bare å glede seg til vår mer utførlig rapport fra messen som publiseres her på hjemmesiden så snart vi har fått sortert tankene, notatene og bildene!