Etter en lang dags ferd mot natt kunne NFF og arbeidsgiverforeningen Spekter til slutt signere en protokoll som avslutning på Hovedtariffoppgjøret 2018. Enigheten ble oppnådd etter lange og til dels kompliserte forhandlinger, og protokollen ble til slutt signert av begge parter klokken 02:35 natt til torsdag 7. juni.

NFFs leder, Robert Gjønnes sitter igjen med blandede følelser etter at oppgjøret nå er ført i havn: – Vi er for så vidt fornøyd med økonomien i oppgjøret, men dette var i og for seg sekundært for oss i inngangen til forhandlingene i år. Vårt hovedmål var å sikre en mer sosial profil, og vektlegge opptjening av fritid mer enn penger, men akkurat der måtte vi ganske raskt innse at det var umulig å vinne fram, selv med en meget godt forberedt argumentasjon som viste hvordan arbeidsgiver nær sagt uansett ville komme bedre økonomisk ut enn ved et klassisk gjennomført lønnsoppgjør.

Alle detaljene rundt oppgjøret vil presenteres for medlemmene gjennom e-postkorrespondanse innen kort tid, enhetsmøter gjennom sommeren og høsten, samt i full bredde på høstsamlingen. Dersom noen har spørsmål vedrørende realitetene i oppgjøret kan man når som helst ta kontakt med NFFs leder Robert Gjønnes.