Årsmøtet i Norsk Flygelederforening ble avholdt fredag 9. mars 2018, på Hovde Gård på Brekstad. Den gamle NFF-kjenningen Jonny Rinde Johansen styrte årsmøtet i havn som årsmøtedirigent på en utmerket måte, et årsmøte som ble avsluttet bortimot rekordtidlig, allerede klokken 12:34. Stemningen blant delegatene fra hele landet var gemyttlig og fin, og i tillegg til de vanlige sakene som skulle behandles, som regnskap, budsjett og foreningens strategiske femårsplan, fikk man tatt en prinsipiell debatt om praksisen rundt beordring av plikttjenesteflygeledere. Selv om det konkrete forslaget til slutt ble nedstemt, var debatten absolutt nyttig, og bidro med all sannsynlighet til økt forståelse av kompliserte problemstillinger for flere av de fremmøtte.

Valgkomitéens innstilling inneholdt i utgangspunktet ingen revolusjonerende endringer i styrets sammensetning, og realitetsbehandlingen av sakspapiret inneholdt heller ingen overraskelser. Både NFFs 1. nestleder Olav Aadal og 2. nestleder Anders Forseth ble gjenvalgt, sammen med kasserer Tom-Snorre Skaret og 2. varamedlem Grete Ovnerud, alle for to nye år. I tillegg kan NFF ønske Ketil Bakke fra Værnes velkommen tilbake i nytt verv, denne gangen som medlem av valgkomitéen i de neste tre årene.

I og med at Årsmøtet ble avsluttet før lunch ved denne anledningen kastet NFF ikke bort tiden, men gikk raskt videre til å benytte en anledning hvor så mange av oss er samlet til å forsøke å videreutvikle og modernisere organisasjonen, gjennom gruppearbeid om kompliserte tema som mobbing, seksuell trakassering, utilbørlig drikkepress og varsling.

Fagforeningen NFF står med andre ord aldri stille, vi er i kontinuerlig utvikling.

Vi er flyt.